Folterbauer Voigt – Silent Sides

Folterbauer Voigt zijn een Tiroler songwriter duo met Oostenrijkse dialectliedjes, die sinds 2012 samen muziek maken.

Alexander Folterbauer, geboren in 1980 in Innsbruck, heeft zijn muzikale focus op dialectmuziek. Onder de projectnaam “silent sides” publiceerde hij en Gabriele Voigt in 2014 het debuutalbum “Let it be a matter of fact”, dat gaat over herinneringen, gedachten, ervaringen en gebeurtenissen uit het leven.

In de tussentijd schrijft Alexander Tortenterbauer alleen in het Duits, dialect is zijn belangrijkste focus. Er is een sterke connectie met Weense dialectmuziek (rolmodellen bijvoorbeeld Willi Resetarits, Georg Danzer) en ook met internationale artiesten (rolmodellen bijvoorbeeld Rebekka Bakken, Leonard Cohen).

Naast het bovengenoemde muziekalbum heeft de Tiroler tot nu toe ook drie audioboeken, een boek, een EP en drie singles uitgegeven. In 2016 publiceerde hij zijn boek “Gedanken – Blues – Mundart”, een overzicht en samenvatting van zijn teksten en liedjes.

In oktober 2018 brachten Alexander Folterbauer en Gabriele Voigt hun nieuwe studio-album “Vü G’füh” op WOLF RECORDS uit als een CD. Het zijn sensuele ballades met persoonlijke teksten en dromerige melodieën. Bovendien verscheen Alexander’s eerste boek met gedichten, “Sunset by the Sea”, als een boek in united p.c.verlag.

Het debuutalbum zal in 2019 worden herdrukt op WOLF RECORDS.

Studio Diemen Hosting Partner

Partners


Wilt u ook een betrouwbare webhoster, goedkoop en ook nog eens goed servicd! Steun Studio Diemen, door op het logo van onze hosting provider te klikken via deze pagina activeert u het partnerprogramma.

Studio Diemen Muziek Partners

Partners

Studio Diemen Website Partner

Partners


Studio Diemen is een onderdeel van vdsmedia.
vdsmedia, fotografie, video en webdesign. Meer heeft u niet nodig!

× App naar Studio Diemen