Studiodiemen.nl nu via https stream

https streamSinds de afgelopen februari kregen wij bij ons opmerkingen dat de live-stream van Studio Diemen niet meer te beluisteren was in de browsers van onder andere chrome als firefox.

Oorzaak, veel radiostreams, en zo ook die van Studio Diemen gebruikte nog steeds het onveilige http-protocol.  Na het uitbrengen van chrome 80 door Google probeert deze browser bij de https-websites, die audio- en videobronnen in http proberen te laden via een beveiligde https-verbinding geleid. Lukt dat niet, dan worden de streams geblokkeerd.

Terugvallen naar http zal niet meer kunnen in https-websites. Gebruikers kunnen wel nog toestaan dat de gemengde inhoud wordt geladen, maar dit is niet de standaard.

Nu de eenvoudige versie, het hierop neer: als de webstream begint met (de onveilige) http, dan zal die in de browser meer dan waarschijnlijk niet meer werken via websites die beginnen met (de beveiligde) https.

Studiodiemen.nl is vanaf nu niet alleen te bezoeken via een beveiligde verbinding, maar ook te beluisteren via het https protocol.

Het werk niet!

Het zou kunnen dat de speler niet werkt, in dat geval moet u de cache geheugen van de browser even wissen en de pagina studiodiemen.nl opnieuw laden.

In de meeste gevallen kunt u dit doen met de toetscombinatie shift + F5

Dus vanaf nu kan je helemaal achterover leunen en genieten van 24/7 online familieradio.

Studio Diemen Hosting Partner

Partners


Wilt u ook een betrouwbare webhoster, goedkoop en ook nog eens goed servicd! Steun Studio Diemen, door op het logo van onze hosting provider te klikken via deze pagina activeert u het partnerprogramma.

Studio Diemen Website Partner

Partners


Studio Diemen is een onderdeel van vdsmedia.
vdsmedia, fotografie, video en webdesign. Meer heeft u niet nodig!

× App naar Studio Diemen